Ontsnap aan de waan van de dag!

HOME

Als meewerkend directeur of eigenaar herken je het vast. De waan van de dag bepaalt jou agenda. Logisch, jij bent onderdeel van je eigen organisatie. Vaak zelfs het belangrijkste deel en dat is ook je kracht. Helemaal prima toch? Of toch niet?

Je hebt de stap gezet van zelfstandig professional naar een onderneming met meerdere mensen. Of je bent ineens een maatje groter en werkt samen met strategische partners. Je strategie en andere lange termijn zaken zijn ineens van die dingen waar je tot nu toe niet zoveel mee te maken hebt gehad. Van ZZP-er naar serieus bedrijf is toch nét even wat anders. In je eentje weet je zelf wel wat je goed en fout doet en dat merk je ook meteen. In een team zul je dingen moeten organiseren. Plannen, structuur, zorgen dat de omzet op peil blijft of stijgt. Van levensbelang voor je bedrijf.

Meewerken in de waan van de dag zorgt nu niet bepaald voor focus op strategische zaken maar is alleen bezig met het hier en nu. Later zien we later wel. Daarom is het als ondernemer zinvol hier tijd voor te plannen. Met dezelfde prioriteit als die betalende klant met die leuke klus! Neem je tijd op vaste tijden. Plan het in je agenda. Spreek met iemand af voor deze tijden. Een stok achter de deur om dit ook echt te doen kan helpen.

HOME