AAN- EN VERKOOP VAN EEN BEDRIJF

HOME

Type bedrijfsoverdracht
Soms wil je afscheid nemen van je bedrijf. Dat is nogal wat, maar kan een goede keuze zijn. Ik kan je helpen met de verschillende mogelijkheden die er zijn. Zoals (gedeeltelijke) verkoop, overname, fusie of liquidatie. Samen kunnen we beoordelen wat voor jou de beste optie is. Soms is het verstandig meerdere paden tegelijk te bewandelen en uiteindelijk te kiezen voor de meest gunstige optie. Samen discussiëren we over het hoe, wat en waarom. Ik daag je uit, jij neemt de beslissing.

Zoektocht
Ik kan anoniem mogelijke kandidaten benaderen zonder dat meteen duidelijk is dat jij je bedrijf in de etalage hebt staan. Wel zo handig, en zeker zo discreet. Op deze manier houden we de waarde van je onderneming in stand tot de werkelijke overdracht. Niemand zit in deze fase op gedoe te wachten, zeker niet als dit op straat komt te liggen.

Waardeoptimalisatie
Natuurlijk wil je de beste prijs voor het bedrijf dat je hebt opgebouwd. Ik kan je helpen om bij de geïnteresseerde partijen deze waarde te laten zien en te maximaliseren. Waarde is overigens niet altijd de prijs die je krijgt voor je klanten of aandelen. Voor jou kan het ook belangrijk zijn dat je zelf een nieuwe rol krijgt in de overgenomen onderneming. Of dat er goed voor je medewerkers of klanten wordt gezorgd. Wat waardevol is voor jou is de basis voor de waardeoptimalisatie. Ook bij het zoeken van een kandidaat natuurlijk.

Vastleggen kennis
Als alle ideeën alleen in jouw hoofd zitten, is je onderneming zonder jou niets waard. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om, naast de onderneming, ook jezelf mee te nemen in de deal. Maar geloof me: je onderneming heeft pas waarde als de kennis in je hoofd goed geborgd en overdraagbaar is. Samen kunnen we dit op een goede manier regelen met een overname in ons achterhoofd.

Aankoop
Wil je juist een onderneming aankopen? Voor fusie, overname, uitbereiding of een nieuwe start? Dit is een complex traject waarin ik je kan begeleiden in alle te nemen stappen. Zodat alles goed geregeld is. Neopartem helpt u ook met een nieuwe onderneming!

HOME